Hiljaiset julkaisut osa 61 – Jalla Jalla / Greenhouse AC: Live Covers EP (7”; Hiljaiset Levyt HIKS-037 / Stupido Twins ‎– Stupido 027) 1993

Suurin osa tarinasta on kerrottu ja Roi Soi kasettijulkaisun yhteydessä, mutta lyhyt kertaus: ”Lokakuussa Berlinissä B.I.D. musiikkiseminaarissa Jorma Ristilä ja Joose Berglund (Stupido Twins) sekä Jukka Junttila (Hiljaiset Levyt) saivat kevyen juopottelun jälkeen hienon idean. Julkaistaan Jalla Jallalta ja Greenhouse AC:Ita yhteislive-EP, jolla on vain coverbiisejä. Asiaa ruvettiin aikanaan viemään eteenpäin, jolloin Junttila meni Tampereen Tullikamarille Jussi Santalanden kanssa keskustelemaan mahdollisesta keikkapäivästä, jolloin Jallat ja Grönarit olisivat keikalla joka äänitettäisiin. Jussikin oli noteerannut Rovaniemen erinomaisuuden rock-kaupunkina ja ehdotti Junttilalle, että miksei tämä järjestäisi Roi Soi-nimistä kiertuetta Rovaniemeläisyhtyeille.”

Kaksi keikkaa (Tampere ja Helsinki) äänitettiin ja niistä parhaiten onnistuneet kaksi coveria Jalloilta ja kaksi Grönareilta valittiin tälle EP:lle. Lopuista parhaista biiseistä koottiin Roi Soi kasettijulkaisu. Jallojen eka biisi on Steve Harley & Cockney Rebel’in Make Me Smile. Kappale oli ollut Brittiykkönen helmikuussa 1975 ja alkuperäin romanttinen poppis sai Jallojen käsittelyssä aavistuksen rouheamman otteen. Toinen Jallojen coveroima biisi on Damnedin yksi tunnetuimmista kappaleista Love Song. Sitä yhtye oli pitkään soittanut encoressa ja sen raivoisuutta olin ihastellut keikoilla aina. Se oli kappale joka viimeistään sai minutkin eturiviin pogoamaan. Jos Jallojen valinnat olivat oivia, niin yhtään niistä jälkeen ei jäänyt Greenhouse. MC5:lta otettiin käsittelyyn protopunkklassikko Shaking Street. Toinen valinta tuli upealta Flamin’ Groovies’ilta, mutta kappale ei ollut sen tunnetuimpia. Yesterday’s Numbers oli Teenage Head albumiraita, jonka bluesrockissa on mukana ripaus garagea – hieno valinta. Äänitetyistä ja onnistuneista covereista tuli nauhalle taltioitua Greenhouselta vielä We gotta get out of this place. Sen Stupidot julkaisivat aikoinaan Idioottikeskosia Vol.2 kokoelma. EP:llä.

Levyn kaiversi Finnvoxilla Mika Jussila. A-puolelle kaiverettiin: ”Love song included, bands option excluded.” Tarkastin en muista, mutta saattoi olla, että minä suurena Love Song fania levy-yhtiön edustajan ominaisuudessa yliajoin yhtyeen valinnan toiseksi biisiksi. B-puolella lukee: ”Parempi kuin Tarvainen??? Kysy Jooselta!” En lähde edes veikkaamaan mitä tuo tarkoitti. Valokuvat kansiin otti Anssi Männistö ja kannet löi kasaan Jari Myllykoski (Booga’s Treehouse Club).”

Vastaa