Hiljaiset julkaisut osa 62 – Kamikaze Pilots: Evil Eyes / Milkshake (7”; Hiljaiset Levyt HIKS-038) 1993

Pari vuotta aiemmin oli Soundin kanssa yhteistyössä julkaistu parhaista demoista neljän bändin Soundiefekti vol. 1 -ep:n. Sille olin valinnut erittäin hyviä bändejä, jotka eivät mahtuneet Hiljaisille ja tarkoitus oli, että ne löytäisivät tiensä jollekin toiselle levy-yhtiölle. Näin kävikin Wilmalle ja Lunatunesille. Ihmeekseni Kamikaze Pilots ei tuntunut levy-yhtiöitä kiinnostavan. Bändiltä tuli pari hienoa demoa ja lopulta oli taivuttava – ei tällaista voisi jättää julkaisematta.

Kamikaze Pilots oli Ari Rauskun perustama bändi. Rausku oli soittanut aiemmissa Wanna-Beesissä. Yhtyeessä oli tullut pientä linjaerimielisyyttä yhtyeen perinteisen aussihenkisen rockin ja Rauskun uudempien innoittajien välillä, joita olivat Nirvana ja ennen kaikkea Tad. Kamikaze Pilots oli kokenut muutamia miehistönvaihdoksia ja ehtinyt ennen tätä singleä tehdä mukavasti keikkoja etupäässä Helsingissä, mm. lämppärinä Kingston Wallille ja Fishfaceselle.

Singlen aikaiseen kokoonpanoon kuuluivat Rauskun lisäksi basisti Tommy Salo (ex- Cream Crackers ja soitteli lisäksi Kauneus & Terveydessä), rumpali Kari Alaviuhkola (ex- Jasmine Go-Go) ja toinen kitaristi P. Pekkonen.

Singleä mentiin äänittämään huhtikuussa 1993 Equaliz Studioon Helsingin Töölöön. Tarkoitus oli ennen studioon menoa, että A-puoli olisi Milkshake ja B-puoli Evil Eyes. Vuosien jälkeen ei bändi, enkä minä, muista miksi päädyttiin siihen, että Evil Eyesista tuli A-puoli.

Singlen kannet saatiin tehtyä Alaviuhkolan työsuhteilla. Tuohon aikaan graafisia suunnitteluohjelmia ei ollut kotikoneille saatavilla. Singleä tehtäessä sattui töppäys koodien kanssa. Singlen matriisin ja takakanteen on koodiksi merkitty HIKS-037, joka on edellisen seiskatuumaisen (Jalla Jalla & Greenhouse EP) koodi. Vain single etiketissä on oikea koodi HIKS-038. Kaiverrukset teki tietenkin FInnovxin Mika Jussilla, joka raapusti pyynnöstä matriisiin koodien lisäksi A-puolelle ”Rock’n’roll suicide : Love” ja B-puolelle ”One off, we almost care!” B-puolen kaiverrus viittaa siihen, että yhtyeen kanssa sovittiin vain tämän singlen julkaisemisesta ja että sen jälkeen katsottaisiin tilannetta uudestaan.

Singlen jälkeen yhtye teki vielä yhden demon, mutta sitten alkoivat taas uudet tuulet puhaltamaan ja uudet kokoonpanot kutsuivat.

Vastaa