Hiljaiset julkaisut osa 71 – Jalla Jalla: Snowmans Land (CD; Hiljaiset Levyt HILL-018) 1994

Pari vuotta edellisen levyn jälkeen Jalla Jallalla oli riittävästi materiaalia valmiina, että voitiin alkaa tekemään uutta albumia. Biisimateriaalista sävellysvastuu oli Jouko Hiltusella, jolta tuli kahdeksan biisiä levylle. Harri Pöytäriltä ja Jukka Tarkiaiselta tuli yksi sävellys. Sanoituspuoli jakautuikin tasaisemmin Tarkaisen (2), Pekka Kärhän (5) ja bändi ulkopuolisen Jari Pulsan (3) kanssa. Pulsa, joka oli pidempään tehnyt tekstejä, tykkäsi pelata sanoilla. Biisin Checkshirt Gang hän kirjoitti leikillään rivin ”drove my beard”, Jallat eivät tästä innostuneet ja vaihtoivat sen oikeaan muotoon shaved. Osasta biiseistä oli äänitetty demoja Hiltusen olohuoneessa Seutulanharjuntiellä. Harri Laaksolta oli lainattu moniraitanauhuri, jolle sessio taltioitiin. Demon biiseistä One Mans Jivessä kilkuteltiin Koffin 1.5l oluttölkkiä. Sen melko hallitsevasta kilkatuksesta ja yllättävän hyvästä soundista tykättiin ja purkki matkasi yhtyeen mukana sitten myöhemmin studiolle ja päätyi levylle saakka.

Levy äänitettiin, kun edellinenkin Ahti Kortelaisen Tico-Tico Studiolla Kemissä 10.-13.2.1994. Äänityksissä kävi Nightingalesin Marko Kantola soittamassa pianoa kahdella raidalla ja laulamassa Wanking at Your Memory biisin. Miksaus tehtiin MSL:n studiolla Kihniössä 5.-6.3.1994 ja miksaajana toimi Jani Viitanen. Masteroinnin teki Finnvoxilla Mika Jussila.

Kannet olivat taas oma tarinansa. Suurimmasta osasta kansimateriaalia vastasi tietenkin Jukka Tarkiainen, joka piirisi vekkuleita kuvia. Bändi esittelykuvaan olen minäkin päässyt siittiönä ja titteli on ”a fan of Adverts”. Kansikuva sen sijaan on Jouko Hiltusen nappaama. Kuvassa on tunturipöllön poikasia lumipesässään. Jouko harrasti luontokuvausta ja tätä kuvaa varten hän oli joutunut tekemään paljon työtä ja tämä oli hänen mielestään huippuotos – siksi se piti saada levyn kanteen. Kävin Joukon kanssa keskustelua henkeen, että ei tämä nyt kauhean rock ole, eikä kuvaa mitenkään bändin musiikkia, mutta Joukon mielestä kuva oli paras mahdollinen levyn kanteen. Liian kilttinä miehenä annoin taas kerran periksi ja pöllöt pääsivät kanteen.

Levyn selkeä hittibiisi oli Hospital Waltz. Hiljaiset ei julkaissut sitä singlenä, koska se ilmestyi singlenä Saksassa (Twang Tone!) sekä Yhdysvalloissa (NKVD Records) ja näitä tuotiin importtina Suomeen. Tuosta Twang Tone singlestä tulee oma juttunsa hetken päästä. Biisistä Jukka Tarkiainen teki upean videon, joka on leikattu kasimillisellä kuvastusta materiaalista. Biisi päätyi myös kokoelma CD:lle Reindeer Rock ’95.

Ilmestyessään levy ilmestyi CD:n lisäksi myös kasettina. Vuonna 2018 se julkaistiin ensimmäisen kerran myös vinyyli-LP:nä, mutta palataan tähän julkaisuun aikanaan, sillä se on aivan oma stoorinsa.

2 vastausta artikkeliin “Hiljaiset julkaisut osa 71 – Jalla Jalla: Snowmans Land (CD; Hiljaiset Levyt HILL-018) 1994”

  1. Kiitos! Näitä on kiva lukea.
    Missäs muutens Crumelur-tarina on? Tuo sivuston hakukaan ei sitä löydä.

    1. Aivan uskomatonta! Ei sitä mistään löydy! Olen varmaankin vahingossa hypännyt Crumerlurin yli. Kirjoittelen sen, kun teen seuraavan kymmenen tarinan satsin. Kiitokset tarkkaavaisuudesta.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: