Loose Prick: Meidän Laulu LP tänään levykaupoissa.

Kannattaa taas kaupunkikierroksella poiketa levykauppaan, sillä Loose Prickin varhaisista demoista koottu LP on tästä päivät lähtien saatavilla kaikista kunnon levykaupoista. Niin ja tietysti myös suoraan meiltä.

Loose Prick on ensimmäisen aallon punkrock-bändi. Se perustettiin niinkin aikaisin kuin syksyllä 1977 laulaja Pauli Johanssonin ja kitaristi Jussi Kylliäisen toimesta. Nimenä oli aluksi Loose Prick And The Gob. Kokoonpano vakiintui pian tämän levyn nelikkoon ja yhtyeen nopea ja tuottelias nousukiito alkoi. Loose oli jo vuonna 1978 Rock SM-kilpailun finaalissa ja legendaarisella Hilse-älpeellä vuonna 1979.

Biisejä syntyi tiukkaan tahtiin ja siinä vaiheessa, kun yhtye pääsi Poko Rekordsille oli kappaleita jo enemmän kuin keikkasetillinen. Kun levyjä alettiin tehdä, niin vanhimmat biisit jätettiin pois.

Ensisingle Meitä Potkitaan Päähän ilmestyi 1979. Poko Rekordsin Epe Helenius on todennut debyyttisinglestä, että siitä olisi pitänyt tulla punk-hitti, koska siinä kaikki palaset olivat kohdillaan. Sitä seurasivat klassinen Kaupunki EP (1979), Yöt Ympäri (1980) ja kaksi hienoa LP:tä: Valkoiset Sotilaat (1980) ja Etkö Rakastaisi, Että Joku Rakastaisi (1981).

Loose Prick julkaisi vielä vuonna 1982 seiskatuumaisen Jäätynyt Hymy, mutta sen jälkeen oli menty musiikillisesti niin pitkälle, että bändi oli aika siirtää telakalle ja kaverit jatkoivat muiden projektien parissa.

2000-luvulla Loose Prick aktivoitui uudestaan ja teki yksittäisiä keikkoja harvakseen. Pikkuhiljaa toiminta alkoi kuitenkin aktivoitua ja vuoden 2015 tietämillä yhtye alkoi toimia taas vakituisesti. Vuonna 2018 Hiljaiset Levyt julkaisi livelevyn Kouvola Calling.

Nyt yhtyeen tarinalle tulee päätös ja Loose Prick tekee viimeiset keikkansa vuoden 2023 lopulla. Tämän kunniaksi Hiljaiset Levyt julkaisee Meidän Laulu -kokoelman, joka koostuu bändin varhaisista demoista vuosilta 1978-1979.

Lähes kaikki levyn biisit ovat ennen julkaisemattomia, eikä niitä ole aikaisemmin levytetty. Kyse ei kuitenkaan ole mistään ylijäämäbiiseistä, vaan punkin alkupään vihaisista helmistä. Ne ovat tiukkoja parin minuutin mittaisia rypistyksiä, joissa otetaan ajan hengen mukaisesti kantaa. Bändin ohella Loosen kaverit tekivät myös omaa pienlehteä, Punk-Shanoma -nimistä fanzinea. Levyn mukana ilmestyy Punk-Shanoman erikoisnumero, jossa bändiä läheltä seuranneet rock’n’roll-vaikuttajat muistelevat Loose Prickiä.

Viimeiset keikat: 27.10. Loose Prick, Karanteeni ja Sehr Schnell Tullikamarin Klubilla, 10.11. Loose Prick, Sehr Schnell ja Vihan Muna Kuudennella Linjalla. 11.11. Loose Prick, Kivesveto GoGo, Maanalainen Flanelli ja Tom Roinila Kouvolassa Ravintola Seipäässä.

Vastaa