Levykauppapäivä: Alivaltiosihteerin Yeah Baby Yeah LP tänään kaupoissa.

Alivaltiosihteerihän aloitti nimenomaan bändinä ennen kuin siitä tuli huumorin monitoimitehdas. Vuonna 1984 aloittaneen yhtyeen ensimmäinen laulaja ja nykyinen kunniajäsen oli Satu Kurvinen. Sadun kanssa tehtiin kaksi albumia, iso määrä keikkoja ja useita TV-esiintymisiä. Pohja oli siis kunnossa, kun Matti Toivoinen astui eturiviin Sadun lähdettyä matkaoppaaksi maailmalle.

Matin kanssa tehtiin Yhteiskunta – Rakenne ja toiminta LP. Sen myötä keikan muuttuivat isoiksi kiertueiksi ja varsinkin Kravattimyrsky yli Suomen -91 loi maineen todellisesta keikkajyrästä.

Vuonna 1992 ilmestyneestä Yeah Baby Yeah:sta tulikin sitten yhtyeen läpimurtoalbumi, Suomirockin pikkuklassikko. Kari Hipposen toimiessa tuottajana ja Jani Viitasen äänittäjänä Harasoo -studiolla saatiin aikaan mojova yhdistelmä rullaavaa rokkia humoristisilla sanoituksilla. Levy sisälsi muun muassa sellaiset hitit kuin Tampereelle ja Mainio Seuramies.

Nyt tämä klassikko on taas saatavilla vinyylinä. Levy on remasteroitu ja biisilistaltaan hiukan poikkeava alkuperäiseen nähden – Enemmän rokkia on otettu mukaan vinyylipainokselle. Mukana on lisäksi liite, jossa Simo Frangén, Pasi Heikura, Jyrki Liikka ja Matti Toivonen muistelevat levyn biisejä.

TAMPEREEEEELLLLLLE!!!

Vastaa