Artikkelikokoelma ”Kaikki protopunk albumit”

Kirjoitan Vanhat Punkit Facebook ryhmään artikkelisarjaa ”Kaikki esi-punk-, protopunk- ja ensimmäisen aallon punk-levyt”. Lähdin liikkeelle niinkin kaukaa kuin vuodesta 1972. Aiemminkin olisi voinut aloittaa, esimerkiksi Velvet Undergroundin levyt jäävät käsittelemättä, kuten myös Stoogesin pari ekaa. Johonkin raja on kuitenkin vedettävä ja minä vedin sen nyt tähän, aika tarkkaan viisikymmentä vuotta sitten. Alun levyt eivät ole punkkia, mutta ne ovat niitä joita ensimmäisen aallon punkmuusikot kuuntelivat ja joista ottivat vaikutteita.

Olen nyt kirjoittanut sarjaan 63 osaa ja se kattaa kaikki levyt vuosilta 1972-1976, jotka valitsin esiteltäväksi. Muutama tuttu valitteli, että miksi sarja on tuossa ryhmässä, johon he eivät kuulu / halua kuulua. Ehkä joku muukin kuin nämä kaksi ilahtuisivat näistä levy esittelyistä, joten päätin kasta ne yhdeksi PDF:ksi ja laittaa tänne Hiljaisten sivuille luettavaksi. Mitään hienoa taittamista tai kansikuvien lisäämistä en tekstiin tehnyt. Ihan vain tekstit sellaisinaan kuin se ovat Vanhat Punkit –ryhmässä. Toivottavasti ilahduttaa tällaisenaan edes jotkakuta.

Tässä tuo PDF: Proto-punk levyt.

Vastaa