Jyväskylän rockscenen sukupuu

Tämän sukupuun piti alun perin valmistua vasta myöhemmin. Aloin kerätä dataa tähän ja kyselin Yarilta SEn kokoonpanoja. Yarilta tuli erittäin selkeä ja perinpohjainen lista. Kun sitten vielä Silli Siltanen tarjosi apuaan, niin innostuin oikein todella. Melkoisen flown vallassa tein ensimmäisen luurangon parissa illassa. Se oli jo erittäin hyvä, mutta ainahan sitä hieromista sitten tulee, niin nytkin. Sukupuun luurangon postaus ” Rockin’ Keski-Suomi: kuvat, videot ja lehtileikkeet” -Fabcebook-ryhmään toi paljon tarkennuksia. Vaikka se on sukupuun ingresissä kerrottu, niin painotetaan sitä vielä tässä: Sukupuuhun ovat päässeet bändit, jotka ovat levyttäneet (pari poikkeusta on) ja jotka on perustettu ennen vuotta 1990. Näiden yhtyeiden vaiheet seurataan loppuun aasti lukuuottamatta reunioneita, joista kylläkin saattaa olla maininta. 90-luvulla perustetuista levyttäneistä bändeistä teen oma sukupuunsa joskus myöhemmin.

Tässä se nyt sitten on, ensimmäinen versio. Virheitä saattaa edelleen olla, mutta niitä korjataan sitä mukaan kun kommentteja tulee.

Jos kaipaat tulkintaohjeita sukupuun lukemiseen, niin ne löytyvät sukupuuhakemistosta (https://www.hiljaisetlevyt.com/wp-content/uploads/2022/02/Sukupuu-hakemisto.pdf).

Ja lopuksi: linkki helposti luettavaan PDF-tiedostoon:

http://www.hiljaisetlevyt.com/wp-content/uploads/2022/02/Jyvaskyla-Sukupuu.pdf

Vastaa