Hiljaiset julkaisut osa 46 – Alice In Wasteland: Humanizer / Guess I’m Falling In Love (7”; Hiljaiset Levyt HIKS-030) 1992

Red Eye LP:n arvostelumenestyksestä huolimatta Alice in Wasteland ei näyttänyt menevän eteenpäin. Aisaa ei auttanut se että 1990-luvun alun lama oli romauttanut keikkamarkkinat, keikkoja oli vähemmän ja samoin yleisöä niillä. Bändissä oli jo jonkinlaista turhautumista, mutta vielä päätettiin yritetään.

Singlen biiseiksi valikoitu Markus Latvalan tekemän Humanizer ja B-puoleksi tuli Velvet Underground laina Guess I’m Falling In Love. Tuo Velvet biisi on melkoinen erikoisuus. Yhtye äänitti sen alun perin joulukuussa 1967 White Light/White Heat albumia varten, mutta sitä ei silloin julkaistu. Se julkaistiin vasta vuonna 1986 Another View levyllä, johon koottiin Velvetin julkaisematta jääneitä kappaleita. Eli mistään kovin ilmeisestä valinnasta ei ollut kyse. Äänitykset tehtiin Keuruulla studiossa, jonka nimi on ehtinyt vuosien saatossa unohtua.

Singlen kannen kuvan otti yhtyeen basisti Mika Remes. Kannen toteutuksesta vastasi Jari Myllykoski. Liitettä singleen ei tehty. Matriisikaiverruksissa viitataan biiseihin: A-puolen ”Trendi loikkausko?” viittaa tyylilliseen muutokseen Red Eye albumiin nähden ja B-puolen ” Walk on the B-side!” puolestaan viittaa Lou Reediin, joka on Guess I’m Falling In Love tekijä. Single ilmestyi 14.2.1992. Seiskatuumainen on mielestäni kaikkiaan erittäin mainio ja B-puolen Velvet versiointi on aivan huima. Täsät huolimatta single ei juuri minkään laista huomiota saanut osakseen.

Tämän singlen jälkeen Alicen puhti alkoi loppu ja viimeinen keikka tehtiin pari kuukautta singlen jälkeen vappuna 1992. Yhdessä yhtye soitti tämän jälkeen vain kesällä 2008, kun kokoelma-CD Wasted ilmestyi. Hiljaisten tarinaan yhtye kietoutuu uudestaan vuonna 2018, kun Nuorisopalatsi, joka koostuu kolmesta AiW jäsentä (Kari Smolander, Mika Remes ja JP Rainio) alkaa levyttämään Hiljaisille.

Vastaa