Hiljaiset julkaisut osa 44 – Ei esittäjiä: Twin Peeks & Silent Moments ‎(kasetti; Hiljaiset Levyt HIST-002) 1991

Edellisen vuoden yhteistyö Stupidojen kanssa vientihommissa oli toiminut erinomaisesti, joten päätettiin uusi se myös vuonna 1991. Ennen BID musiikkimessuja syksyllä Berlinissä tehtiin taas yhteinen promokasetti. Edellisen vuoden kasetin itsetehdyt ja erittäin kököt spiikit nolottivat edelleen, joten tällä kertaa päätettiin pyytä juonnot henkilöltä joka enemmän asiansa osaava hoitaisi puhuminen. Miksi biisit piti spiikata? En muista, mutta selkeä näkemys niin minulla kuin Joosellakin oli, että näin tehdään.

DJ:ksi kasetille pyydettiin Alex Nieminen. Alex oli tuolloin innokas nuori poika, jos häsläsi siellä ja täällä, teki DJ-keikkaa, oli radiossa, kirjoitti musiikista, jne. Alex oli tullut minulle tutuksi Tampereen musiikkiympyröistä, joten minä pyysi ja Alex tietenkin suostui. Alexille lyötiin biisilista käteen ja sanottiin, että spiikkaa nuo ja herjaa vaikka niitä kuinka paljon. Ajatus kai oli jotenkin todella anarkistisesta huumorista, mutta emme tietenkään ohjeistaneet Alexia riittävästi. Jälki oli hiukan liian kilttiä ja siistiä. Mutta tällä mentiin.

Edellisessä kasetissa oli ollut erikseen Hiljaiset Levyt puoli ja Stupido puoli. Nyt päädyttiin jostain älynväläyksestä ratkaisuun, jossa kummankin levy-yhtiön biisit vuorottelivat, eikä tietenkään selvästi merkitty kummat olivat kumman julkaisuja.

Hiljaisten Levyjen artistit ja biisit kasetilla olivat: Jalla Jalla: Minnesota Plates, Many Hates: Miracle Of Love, Alivaltiosihteeri: Nasta Kaupunki, Wolfmen: I’m Insane, Alice In Wasteland: Man In The Looking Glasses, God’s Lonely Men: Heaven Sent You, Lowdown Shakin’ Chills: (I Don’t Wanna) Say Goodbye ja Juggling Jugulars: Gun In My Heart. Kaikki biisit Alkkarien Nasta Kaupunki luukuunottamatta olivat alkuvuoden tai kesän 1991 julkaisuilta. Nasta Kaupunki oli vuodelta 1990.

Kasetit monistettiin Finnvoxilla, mutta kannet tein minä ja taittelin ne koteloiden sisään. Työpaikalle oli tässä vaiheessa tullut jo kunnollinen piirturi, joten sillä sai kasetin alkeeliset graffikat ja tekstit tehtyä hyvin. Levy-yhtiöiden logot piti liimata originaaleihin ja tuttuun Jukka-tapaan ne ovat tietenkin hieman vinossa. Kasetteja painettiin 300 kappaletta ja niitä jaettiin BID:in lisäksi Popkommissa (Köln) ja Bratislava Pop-rock-daysissä. Kotimaahan kasetteja ei juurikaan jäänyt jaettavaksi, joten se on täällä aika harvinainen.

Vastaa