Hiljaiset julkaisut osa 36 – Many Hates: Many Hates EP (7”; Hiljaiset Levyt HIKS-024) 1991

Hiljaisten bändeistä God’s Lonely Men ja Lowdown Shakin’ Chills olivat niin sanotusti kaveribändit. Oli yhteisiä keikkoja, käyttivät samaa studiota ja niin edespäin. Kaveruus oli edennyt sille asteelle, että GLM Vesku ja LSC Pankku alkoivat soitella yhdessä. Katusoittoa harrastettiin niin Tampereella kuin Turussakin Down By The laiturin aikaan. Kavereilla oli myös omia uusia biisejä, jotka eivät tuntuneet sopivan pääbändeille ja niitä otettiin duo settiin.

Pankku ehdotti sitten enempi vitsinä minulle, että mitä jos hän ja Vesku tekisivät akustisen duolevyn. Ajatus oli niin pöhkö, että pitihän se toteuttaa EP muodossa. Kun leyvttämään ruvettiin, niin duolle piti keksiä nimi. Nimeksi tuli Many Hates, joka oli väännös Aussirockbändistä Some Loves, joka oli kummankin suosikkeja. Oli täysin selvää, että levy ei ihmeitä tulisi myymään, joten se piti äänittää halvalla. Lowdown oli menossa studioon (Akaan Musiikkireklaami), joten sovittiin, että siinä samassa sessiossa laitettaisiin purkkiin tämä EP. Levylle tuli kaksi Vahteran biisiä (You Let Me Down ja Maybe Tomorrow) ja yksi Kotilan biisi (Miracle Of Love) sekä yksi cover, Freen Wishing Well. Biisien sovittamiseen ja tuottamiseen osallistui Esa Ijäs

Levyn myyntipotentiaalia yritettiin lisätä tekemälle se punaiselle vinyylille – ei se varmaankaan paljoa auttanut. Levyä oli myynnissä vielä noin kymmenen vuotta sen ilmestymisen (28.3.1991) jälkeen, mutta niin vain aikanaan kaikista näistäkin päästiin eroon.

Matriisikaiveruukset viittasivat nyt selkeästi tähän projektiin. A-puolella paljastettiin mistä nimi tuli ”Heh! … Some Loves” ja B-puolella viittaus kavereiden pääbändeistä ”God’s Shakin’ Chill Men”. Jokseenkin kryptisen kannen teki Pankku. Levyn väliin tehtiin tietenkin myös liite, sen kansilehdellä on teknisiä tietoja ja kolme muuta sivua täyttää Veskun novelli.

Vastaa