Hiljaiset julkaisut osa 22 – Ravin’ Seeds: Rubber Ballet / Turn On Your TV (7”; Hiljaiset Levyt ‎HIKS-015) 1989

Ravin’ Seeds oli kiinnittänyt huomioni Primitive Me –omakustannesinkullaan, jonka olin ostanut silloin maan parhaasta levykaupasta Tamperelaisesta Jukebossista. Selvittelin bändin taustoja ja kävi ilmi, että Ravin’ Seedsin esiaste kasattiin vuonna 1986 ilman nimeä. Kun laulaja poistui kokoonpanosta, jäljelle jäivät Ari Saikkonen (kitara), Pete Brander (basso) ja Esa Turunen (rummut). Nämä laittoivat Rumbaan pikkuilmo. Tätä kautta löytyi Jari Kivinen (ex- Maanalainen Flanelli); kokoonpano oli valmis ja nimikin keksittiin. Keikkoja alkoi siunaantua, muun muassa viisi Miettisen Nixon-clubilla ja vuonna 1989 yhtye pääsi Provinssirockiin.

Omakustannesingle Primitive Me tehtiin Equaliz-studiossa keväällä 1989. 300 kappaleen painos myytiin hetkessä loppuun. Singlen B-puoli on 60-luvun garageklasiikko, The Sparklesin No Friend Of Mine. Koska yhtye piti nähdä livenä, matkustin Helsinkiin ja tsekkasin yhtyeen yhdellä noista jo mainituista Nixon-klubin keikoista. Homma oli selvä, seuraava levy tehtäisiin Hiljaisille. Rubber Ballet äänitettiin sekin Equalizissa kesällä 1989 ja tuottajana toimi Ujo Konsernin Mara Ujo.

Sinkun kansikuva on napattu Taksikuski -elokuvasta. Takakanteen laitettiin livekuva ja siihen päälle Dymo nauhakirjoittimella tarvittavat tekstit. Levyn mukana ei hieman poikkeuksellisesti tullut liitettä.

Kaiverrus taas kerran For Oy:ssä ja matriisitekstit olivat käskevästi A-puolella ”Dance!” ja B-puolella ”Watch!”. En varmaankaan muistanut ohjeistaa Riihimäen Äänitetuotantoa singlen reiän koosta, sillä tähän tuli iso reikä. Jotenkin isot reiät eivät mielestäni oli tyylikkäitä – pieni reikä antaa lisää tilaa etiketin designille – ja siksi Hiljaiset on lähes poikkeuksetta tehnyt levyt pienellä reiällä. Tämä on yksi harvoista poikkeuksista.

Levyn virallinen julkaisupäivä oli 17.12.1989. Joulukuun alussa, 7. ja 8. päivä Tulliklubilla oli kaksipäiväiset Hiljaiset levyt festarit, jonka toisena päivänä Jalla Jallan ja Maaseudun Tulevaisuuden lisäksi lavalla oli Ravin’ Seeds. Muistaakseni levyt olivat olemassa jo tuolloin ja niitä festareilla myyntiin.

Turn On Your T.V. päätyi sekä ensimmäiselle BID promokasetille, että Jenkkiäiselle kokoelma CD:lle The Violence Inherent In The System ‎( NKVD Records Article 3). Rubber Ballet puolestaan vuosi myöhemmin (2005) neljän CD:n boxille Sivulliset – Valikoima Suomalaista Vaihtoehtorockia Vuosilta 1985-2000 ‎(Poko Rekords VALOSA1).

 Tämä single jäi yhtyeen viimeiseksi. Keikkoja oli ollut niukalti ja turhautumista ilmaantui. 7.1.1990 Tavastian keikan jälkeen Ari ”Paska” Peltonen haastatteli yhtyettä Rumbaan. Haastattelun aikana bändin jäsenille syntyi riita, joka johti yhtyeen hajoamiseen. Jari lähti bändistä Redsiin. Muut jakoivat ensin nimellä Freak Magnets ja sen jälkeen useissa muissa kokoonpanoissa.

Vastaa