Hiljaiset julkaisut osa 100 – Burning Pipe Harmony: RevolutioNapalm (CD; Hiljaiset Levyt HILL-035) 27.9.2000

Lowdown Shakin’ Chillsin hajottua Tumppi perusti vuonna 1996 Burning Pipe Harmonyn Hazy Delights ja Capital Crime yhtyeissä soittaneiden kavereiden kanssa. Kokoonpano oli Tero Rosendahl (kitara), Tommi ”Gregory” Sihvo (rummut), Ville ”Jopo” Vettenranta (kitara), Mika Ruusunen (basso) ja Tuomo ”Tumppi” Kuoppala (laulu). Seuraavana vuonna bassoon vaihtui Jussi ”Magler” Metsälä. Kahden demon jälkeen BPH sai ensimmäiset biisinsä julki The Finnish Rock’n’roll freak show -kokoelmalevyllä. Seuraava julkaisu Baby Glass biisi Italialaiselle Dogs D’amour -tribuutti CD:lle. Vuosi 2000 toi tullessaan neljä biisiä hyväntekeväisyyskokoelmalle Rock’n’roll Baby Care. BPH oli ollut erittäin mielenkiintoisen bändi sarakkeessa Hiljaisten Levyjen kirjoissa, mutta uusia bändejä ei uskaltanut ottaa. Kun bändi sitten vuoden 2000 kesällä kiikutti valmiin Happy Road Studiolla äänitetyn masterin ja kysyi, että julkaisetko? Niin eihän siihen enää voinut sanoa ei.

Lehdistötiedotteeseen yhtyeestä kirjoitettiin: ”RevolutioNapalm on juuri sitä, mistä Burning Pipe Harmonyssä on kyse: kirskuvan meheviä kitaroita, tarttuvia kerosäkeitä ja tuimaa sykettä. Nämä elementit paketoidaan toimiviksi ja tiukoiksi menopaloiksi. Ladies Prefer Zombies kertoo uskomattomalla drivella, mikä bändissä tyttöjä viehättää. Who Am I? biisistä löytyy glamrock-kaikuja ja Bored, Psyche out & Gone nostaa jälleen kunniaan MC5:n tunnetuksi tekemän motorcity-rockin. Levyn nimi tulee kitaristi Jopon tokaisusta yhden onnistuneen keikan jälkeen: ”Mehän oltiin silkkaa räjähtävää napalmia.” Ja sitähän yhtye totta vie on livenä. Häpeilemätön, visuaalinen ja tiukasti yhteen soittava ryhmä. Keikka-arvioissa yhtyettä on kuvattu muun muassa seuraavasti: ”Yhtye on sekoitus Motorheadin Lemmyn ja Elviksen äpäräpoikia”. Levy julkkarikeikka oli YO-Talolla 27.9.2000. Levystä julkaistiin myöhemmin kasettiversio Venäjällä.

Maximum Rock’n’roll kirjoitti levystä numeroon 214 (maaliskuu 2001): ”More competent, well produced, sleazy dirt-head car rock from Europe’s North end, Finland in this case. Hard to call punk, not fast enough. Has no STOOGES or stoner-rock slow bum either. Since I’m pressed for comparison, maybe we’U go with a little CULT, and of course, the obligatory, HELLACOPTERS (sans new keyboard addition). It really doesn’t sound exactly like anything, and yet is still somehow generic. Not bad.

Soundi arvioi levyä näin: ”Muun muassa Lowdown Shakin’ Chillsin perilliseksi kolmisen vuotta sitten syntynyt Burning Pipe Harmony räväyttää kokopitkällä debyytillään niljakasta katurockia. Kovaäänisenä räyhäävää luukutusta, josta kulkee suora linja The Stoogesiin ja MC5een ja jollaista 69 Eyes saattaisi edelleen tehdä, ellei bändi olisi keksinyt ruudin sijasta lisää goottirockia.”

Vastaa