Hiljaiset julkaisut osa 85 – Juggling Jugulars: New Toys (mini-CD; Hiljaiset Levyt HICKS-046) 8.3.1997

Sitten edellisen levyn Juggling Jugulars oli keskittynyt Seinäjoelle. Petteri ja Tero asuivat jo Seinäjoella, ja Marko muutti sinne ennen levyn äänityksiä. Vain Jantsa asui edelleen Vaasassa. Levy kappaleet olivat syntyneet vuosien 1995-1996 välisenä aikana, kun yhtye treenasi Seinäjoella paikallisen elävän musiikin yhdistyksen Selmun ylläpitämässä usean bändin treenikämppärakennuksessa TVL:n vanhassa toimistorakennuksessa raviradan vieressä. Biiseistä vasta Petteri.

Studioksi valittiin jo edellisellä levyllä (Positively Fed Up! mini-CD) toimivaksi havaittu Soundwall Studio (äänittäjänä myös samainen Petteri Karri) joka sijaitsi tuolloin Seinäjoen nuorisotalon tiloissa kaupungin keskustassa. Levy äänitettiin viikonlopun 14.-15.9.1996 (tai edellinen tai seuraava) aikana ja viimeiset silaukset tehtiin vielä miksaukseen maanantaina 16.9.1996.

Äänitykset eivät alkaneet hyvissä merkeissä. Tero oli viettänyt perjantain ja lauantain välisen yön paikallisessa putkassa ja oli saapunut jo aamulla studiolla – todetakseen että ketään ei ole vielä hetkeen paikalla, joten hän marssi kohentamaan oloaan baariin, josta sitten saapui huomattavassa tuiskeessa studiolle. Hän halusi kuitenkin ehdottomasti äänittää osuutensa johon äänittäjä totesi vain että “antaa pojan kokeilla”. No, eihän siitä mitään tullut, joten kolmikko Petteri, Jantsa ja Marko äänittivät lauantaina biisit nauhalle ja Tero äänitti osuutensa sunnuntaina saatuaan itsensä taas soittokuntoon.

Toy Voters -biisiin haluttiin poliisiauton sireenin ääntä. Se ei tuon ajan analogistudio toin vain onnistunut. Läheisestä Lehtisen tavaratalosta löytyi lelupoliisiauton, joka ostettiin ja josta tuo sireeni äänitettiin talteen. Jantsa piti tuota lelua vielä vuosikausia keikoilla mukana ja käytti sitä tuossa biisissä livenäkin. Koko episodi vei vähintään pari tuntia muutenkin tiukasta aikataulusta. Levyn päättää lauluesitykseltään aika hysteerinen Suolia ja ulosteita joka lienee ollut sunnuntain nuorisotalon harrasteryhmille mielenkiintoinen episodi; studion soitto- ja laulutilasta oli ovi suoraan nuorisotalon aulaan, joten tämä kolmen nuoren miehen (Petteri, Jantsa ja Marko) yhtäaikainen rääyntä on taatusti kaikunut pitkin nuopparia.

Levyn biisit julkaistiin 8.3.1997 paperikantisena gatefold -mini-CD:nä. Jantsa hoiti kansien painamisen Toisen Vaihtoehdon vakiopainossa Vaasassa. Pahvikannet olivat periaatekysymys, sillä Jugulars oli huolissaan muovin käytöstä jo tuolloin, jolloin asia ei vielä yleisesti ollut esillä.

Levyn lehdistötiedotteeseen kirjoitettiin levystä: ”Viidennellä levyllään Juggling Jugulars laajentaa taas sointiaan aavistuksen popimpaan suuntaan. Kun edellinen Positively Fed Up oli suoraa nopeaa HC:tä niin tällä uutukaisuudella on mukana ”hitaampaakin” materiaalia (kuten hienosti tarttuva Burn! Burn! Burn!). Ei sitä hardcoreakaan ole unohdettu, vaan puolet levyn kymmenestä biisitä on suorempaa, mutta edelleen melodista ”metakkaa”. Mutta oli tempo mikä tahnasa niin kyse on silti erittäin vahvasta ja tarttuvasta punkista, jossa on vaikutteita niin hardcoresta, crustystä kuin traashistä.”

Levyn biisit menivät yhtaikaa julkaistavaksi myös maailmalle siten, että Campary Records (Saksa) julkaisi levyn 4 ensimmäistä biisiä Juggling Jugulars/Machine Gun Etiquette (Skotlanti) -split 10” levynä. Tätä levyä painettiin 1000 kpl:tta. Levyn loput biisit (paitsi “Energy” koska se oli liian pitkä biisi) menivät puolalaisen Trujaca Falan julkaisemalle Juggling Jugulars/Enough! -split 7”EP:lle, jota tehtiin myös 1000 kpl:n painos. Myöhemmin seuraavan vuonna Trujaca Fala julkaisi vielä Juggling Jugulars/Infekcja -split-kasetin jossa oli mukana nyt kaikki biisit. Tätäkin tehtiin kaiketi taas samainen 1000 kpl:n painos. Eli tämän session biisit ovat levinneet varsinkin Puolassa erittäin laajasti. Myöhemmin session biisejä on julkaistu vielä bändiltä Saksassa Break The Silencen julkaisemalla kokoelma-LP:llä The First Decade (1990-1999) joka ilmestyi vuonna 2013.

Yhtye pitää levyä erittäin onnistuneena, joka on hyvin kestänyt aikaa. Levyn biiseistä Let´s Be Animals ja Burn! Burn! Burn! kuuluvat edelleen Jugularsin keikka settiin.

Vastaa