Helsingin punk / uuden aallon scenen synty 70-luvulla

Uusin sukupuu käsittelee Hesan punk / uuden aallon syntyä 70-luvulla ja sen kehitystä 80-luvun alkupuolella. Hämmentävän paljon tavaraa siihen sain ahdettua, mutta paljon jäi ylikin ja pitää joskus myöhemmin varmaankin jatkaa toisella sukupuulla, jossa on hardcorea, post-punkkia, uusromantiikka, jne. Iso kiitokset Jarkko Jokelaiselle ja Tommi Tornivaaralle, jotka tarkastivat tekeleeni ja useilla kommenteilla ja lisäyksillä paransivat sitä.

Muutama kommentti tuli viikon sisällä ja näiden pohjalta sukupuuta on korjattu ja nyt näkyvä versio on tuo korjattu versio.

http://www.hiljaisetlevyt.com/wp-content/uploads/2021/04/Hesa-Sukupuu.pdf

2 vastausta artikkeliin “Helsingin punk / uuden aallon scenen synty 70-luvulla”

  1. Semmoinen lisäys että Stefan Piesnack soitti Problems?-yhtyeessä jo 1978 vuoden puolella. Tästä on maininta mm. Esko Lehtosen Suomalaisen rockin tietosanakirja 2 -teoksessa sekä Joukkohauta lehden ekassa numerossa olevassa Pohjalla-kiertueen Koiton keikan arvostelussa jossa Piesnack mainitaan Problems?in toisena kitaristina.

    1. Kiitti lisäyksestä. Sukupuuhun ei valitettavasti mahdu kaikkia keikkakokoonpanoja. Sukupuu keskittyy pääkokoonpanoihin, jotka ovat levyttäneet. Pitempiaikaiset isomman kiertueen tehneet keikkakokoonpanot on jossain tapauksissa huomioitu.

Vastaa