Hiljaiset julkaisut osa 54 – Juggling Jugulars: My Dream EP (7”; Hiljaiset Levyt HIKS-034) 1992

Sitten edellisen EP:n Juggling Jugularsilla oli vaihtunut rumpali. Timon oli korvannut Marko. Kokoonpano oli nyt se, jolla yhtye levytti kaikki loput Hiljaisille Levyille tekemänsä levyt. Viitasen Jani ja Costin Sauna oli todettu lyömättömäksi pariksi, joten sillä jatkettiin. Kaksi päivää (4.-5.10.1992) oli varattu EP:n tekemiseen ja siinä ajassahan se tietenkin valmistui.Bändi oli aluksi hiukan epäilevä Jania kohtaan – sama pieni Yö-kammo mikä minullakin oli ollut – mutta ensimmäisen biisien pohjien jälkeen joutuivat toteamaan, että yhtye kuulosti paremmalta kuin koskaan.

Vaikka Jugularseilla oli biisejä varastossa vaikka kuinka, niin EP:lle valikoitu vain uusia, lähinnä kesällä 1992 tehtyjä biisejä. Levystä tuli tekstiensä puolesta ajankohtainen ja nimibiisi oli poliittinen statement silloin ajankohtaisesta EU-jäsenyydestä ja siitä johtuvasta ”Euroopan Yhdysvallat” -uhkakuvasta sotilasliittoineen. Aims of Dictator -biisi oli poikkeus säännöstä, sillä se saattaa olla jopa bändin kautta aikojen ensimmäinen biisi vuodelta 1989.

Samalla reissulla otettiin bändistä myös promo alokuvat. Anssi Männistö, joka oli meille oikeastaan hovikuuvaja, napsi otokset Särkänniemen lähellä. Bändi muistaa session sen takia, että se on yhtyeen pitkän uran aikana kerta, kun siitä on otettu promovalokuvia.

Jatsa, jolla oli pitkä kokemus pienlehtien (Toinen Vaihtoehto) taitosta, teki EP:n kannet tutulla”leikkaa ja liimaa” menetelmällä. Kansi on pitkulainen julistetyyppinen, jossa on kuusi sivua. Tämän levyn kannessa esiintyy ensimmäisen kerran JJ:n tekstilogon, jota yhtye yhä käyttää.

Levyn kaiversi tietenkin Mika Jussilla. A-puolen matriisissa on kaksi erillistä tekstiä ”Yhden tähden levy” ja ”Anarkiaa”, kuten myös B-puolla, jolta löytyy ensin sydän ja sitten tekstit ”Yhren tähren tehty kaseetti” ja ”… ja rakkautta” ja sydän vielä loppuunkin.

Levy sai erittäin hyvän vastaan oton ja oli muun muassa ”Viikon täky” Radiomafiassa, jolloin Jantsa sai vastata valtakunnanradiossa kysymyksiin levyn vahvasta poliittisesta teemasta.

Juggling Jugulars oli eräs omatoimisimmista bändeistä, mikä Hiljaisilla on ollut ja sillä oli (ja on edelleen) erittäin laaja verkosto Euroopan punksceneen. Tätä kautta yhtye on itse järjestänyt levyjensä julkaisuja eri maissa. Koska bändi itse hoiti aina näissä julkaisuissa kaiken duunin, ei minulla ollut mitään vaateita niitä kohtaan – olin tyytyväinen jos jonkusen kappaleen valmiita levyjä sain itselleni. Kaikki My Dreamin kappaleet löysivät tiensä Ranskalaiselle Sanjam levymerkin Exit kokoelmalle. Tuota kokoelmaa alettiin tehdä vuonna 1996, jolloin toimitin DATin biiseistä Jantsalle. Levy ilmestyi lopulta syksyllä 1997. Tuon kokoelman kolme muuta bändiä olivat: Divide And Conquer, Lee Majors ja Eterna Inocencia.

Vastaa