Virallinen julkaisupäivä tänään – Attila the Stockbroker: Heart on my Sleeve

Hae omasi paikallisesta levykaupasta.

Brightonilaisen punksaarnaajan Attila the Stockbrokerin upea ura saavuttaa 40 vuoden rajapyykin. Sen kunniaksi Hiljaiset Levyt julkaisee Attilan itsensä kokoaman, kunniakkaat vuosikymmenet kattavan vinyylialbumin Heart On My Sleeve – A Fortieth Anniversary Song Compilation levytysuransa kohokohdista. Parhaisiin valikoituneiden kahdentoista kappaleen mittaan mahtuu murto-osa miehen yli kahdenkymmenen vankan albumin ja ainakin yhtä monen EP- ja singlelevyn katalogista. Punk-konserttien kiivain kansankiihottaja tunnetaan väkevien levytysten lisäksi runoilijana, joka on julkaissut runokokoelmia kahdeksan kirjan verran. Sanankäytön ohessa miehellä on hallussa myös vetovoimaisten melodioiden taito. Keikkoja on vuoden 1980 jälkeen kertynyt yli 3300 esiintymistä kaikkiaan 25 maassa.

Levy käynnistyy Thatcherin poliisiarmeijalle uhittelevalla folkpunkilla Fifth Column, joka ilmestyi vuonna 1980 Cherry Redin julkaisemalla Cocktails-EP:llä sekä osuvasti nimetyllä ensialbumilla Ranting at the Nation. Kansaa koetelleiden vuosikymmenien kokemuksia purkavat myös Falklandin ja Lähi-idän sotaintoilun sekä Itä-Euroopan visiittien raportit, joiden myötä voi todeta, kuinka ällistyttävän moneen suuntaan punk oikein voikaan taipua.

Levyn loppupuolella on Attilan Barnstormer 1649 -yhtyeen kappaleita, joissa mies yhdistelee erittäin mehukkaasti punkkia ja keskiaikaista musiikkia hyödyntäen elävästi myös tuon aikakauden soittimia. Tekstit ovat kuitenkin ajattoman kantaaottavia. Nykypäivän ongelmissa peilataan Britannian historian kipukohtia ja osoitetaan, kuinka vähän riisto ja eliitin valta ovat aikojen saatossa muuttuneet. Laulut tarjoavat myös yllättäviä näkökulmia brittihistorian kummiin käänteisiin, kuten kuningasvallan katkokseen ja lyhyeen tasavaltalaisuuden aikaan 1600-luvulla. Levyn tiimoilta suunniteltu Euroopan kiertue peruuntui koronaviruksen takia, mutta sitä on ryhdytty järjestämään uudestaan loppuvuodeksi. Nauti nyt parhaiden palojen levystä ja Attila the Stockbrokerin verrattomista live-esiintymisestä sitten loppuvuoden kiertueella, joka yltää Suomeenkin asti.

Vastaa