Hiljaiset julkaisut osa 25 – Lowdown Shakin’ Chills: Everything EP (Hiljaiset Levyt HIKS-017) 1990

Lowdown Shakin’ Chills oli tullut tutuksi ennen kaikkea Jarkko Jokelaisen kautta. Jarkko oli kirjoittanut bändistä hienoon Subterrannean Jungle fanzineensa ja mainostanut henkilökohtaisestikin bändiä pari kertaa. Yhtye oli myös lähettänyt tyylikkään omakustannekasetti Sweat Smells Good, joka lisäsi kiinnostusta, eikä bändin Nomadsilta napattu nimi ainakaan haitaksi minulle ollut. Bändejä oli pikku levymerkille kertynyt jo aikamoinen nippu, joten piti harkita olisiko tilaa vielä yhdelle.

Lowdownit olivat tuossa vaiheessa jo kaveribändi God’s Lonely Menin kanssa, jossa Jarkko siis soitti rumpuja. God’s Lonely Menin Teemu Hortolla oli pieni studio Salossa ja sinne LSC oli mennyt tekemään seuraavia äänityksiä. Yhtyeen kokoonpano oli tässä vaiheessa lähes alkuperäinen: Tumppi Kuoppala (laulu), Rikhard Jäderholm (kitara), Jari Mäntylä (basso), Tuomo Luhtanen (rummut) ja P-P ”Panu” Kotila (kitara). Sessiot menivät mukavasti, mitä nyt Riku nukahti Jokelaisen Jarkon vanhempien luona vessaan lukkojen taakse, missä bändi yöpyi, mikä aiheutti pientä hämminkiä. Sessioiden tuloksena oli kolme biisiä popahtava Everything, Lime Spiders henkinen Some Day ja garagepala I Need You.

Nauha oli tarkoitus julkaista omakustanteena, mutta Panu tarjosi sitä minulle äänitysten jälkeen. Nauha vakuutti lopullisesti bändin kyvyistä ja olinhan nähnyt muutaman hienon keikankin yhtyeeltä GLM:n kanssa. Päätettiin siis aloittaa yhteistyö Lowdown Shakin’ Chillsin kanssa.

Kannet teki bändi. Takakannen kuvan idea oli napattu Hanoi Rocksin ensimmäisen levyn kannesta. Etukanteen sitten vain suurennettiin kopiokoneella Tumpin kuva. Liitteen kuva, jossa bändi on ahtautunut hyllykköön, otettiin yhtyeen treenikämpällä. Liitteessä lukee ”Levyn äänitti ja tuotti (?) T.  Horto”. Bändi oli sitä mieltä, että se itse oli täysin vastuussa miksauksesta ja soundeista. Horto ymmärrettävästikin suuttui tuosta kysymysmerkin käytöstä.

Levyt kaiverrettiin For Oy:ssä, mutta jostain syystä tällä kertaa jäivät matriisikaiverrukset tekemättä. Levy ilmestyi todennäköisesti 6.2.1990, yhteen koelevyyn on kirjoitettu tuo päivämäärä käsin. Jos tuo päivä ei ole oikea, niin ei siitä kuitenkin paljoa heitä. Tästä levystä alkoi taas yksi koko elämän mittainen ystävyyssuhde.

Vastaa