Tulevat julkaisut (päivitetty lista):

Levyprässäämöiden suma näyttää aavistuksen hellittävän, sillä ensi vuoden ensimmäinen single (Ed Banger) tuli etuajassa ja samoin seuraavakin saadaan julkaistua aiottua aiemmin. Eli tässä päivitettyä julkaisulistaa, jossa kahdella levyllä on jo varma julkaisupäivä.

Ed Banger & the Nose Bleeds:  Riding the Whirlwind / Edweena Banger: Be Who You Wanna be (7”)

Julkaisu: 27.1.2023

Ed Banger oli Manchesterin punkscene perushahmoja. Aloitti Slaughter and the Dogsin roudarina, soitti sitten ikimuistoisen Ain’t Bin To No Music School singlen tehneessä The Nosebleeds. Lauloi Slaughterin Bites Back levyllä, jonka jälkeen siirtyi soolouralle. Hän oli hukassa sukupuoli-identiteettinsä kanssa, kun 2000-luvun alussa löysi itsensä transnaisena. Tällöin hän alkoi Nosebleedsissä soittavan ”Ed” minänsä lisäksi julkaista musiikkia Edweena Bangerinä. Louder Than War lehti märittelee Edweenan musiikin näin ”trashy pop/rock glam punk style of the New York Dolls/Johnny Thunders.”

Komets: Loner / Suffragette City (7”)

Julkaisu: 3.2.2023

Kouvolan pitkän linjan rokujen Komets palaa kehiin kovempana kuin koskaan. Yhtyeen korkeaoktaaninen rock ’n’ roll on tehty siitä samasta tinkimättömästä musiikkiperinteestä kuin vaikkapa The Sonics, Little Richard, Larry Williams, Ducks Deluxe ja Eddie & The Hot Rods. Kaarle Viikatteen on kuultu sanovan, humalassa toki, sinkun A-puolen biisistä: ”Loner on v**** 2000-luvun Backseat!”

Alivaltiosihteeri: Yeah Baby Yeah (LP)

Julkaisu: alkuvuosi 2023

Uudelleenjulkaisu Alivaltiosihteerin klassisesta läpimurtolevystä. Sisältää mm. Tampereelle hitin. Mukaan insertti, jossa Pasi, Simo, Jyrki ja Matti muistelevat levyn tekemistä.

Pop-Idolit: on Pop (LP)

Julkaisu: alkuvuosi 2023

Pop-Idolit on Ylöjärven punkihme, joka muistetaan Hilse-LP:ltä biisillä Go Go Koululaitos. Yhtye teki useampi kelanauhuri äänityksiä mm. Popedan ja Eppu Normaalin treenikämpillä (soittaapa tällä levyllä parilla biisillä rumpuja Aku Syrjä). Nyt näistä arkistonauhoista on kuudentoista biisin best of. Levyn mukana tule 28 sivuinen nelivärinen A4 kokoinen lehti, joka kertoo paitsi Pop-Idolien historian, niin myös paljon muuta punkista Pirkanmaalla 70-luvun lopulla.

JATKO

Sitten muutama vielä tekeillä oleva julkaisu. Siis mitä ainakin on tarkoitus tänä vuonna julkaista: Persoonallisuushäiriön CD ilmestyy alkuvuodesta 2023. The Pull My Fingers, Pojat ja Saattohoito79 tekevät LP:t tänä vuonna, tarkat ajankohdat vielä aikalailla auki. Anderssonsin singlestä on ollut puhe ja vielä on kaksi bändiä joiden pitkäsoitoista on alustavasti puhuttu, mutta joiden kohdalla ajankohta on vielä aivan hämärän peitoissa, joten ei puhuta niitä vielä nimillä. Puhutaan vasta kun materiaali alkaa olla siinä määrin kasassa, että levyn tietää valmistuvan.

PS. Muistakaa myös, että edellinen Hiljaisten Britti-julkaisu Eddie & the Hot Rods on Suomessa keikoilla tammikuun alussa. Keikat ovat: 6.1. Helsingissä (Kuudes Linja) ja 7.1. Tampereella (Tullikamarin Klubi). Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa. 

Vastaa