Porirockin sukupuu

Porirockin sukupuu

Tämä Porin sukupuu on ollut todella työläs. Aloitin tämän noin puoli vuotta sitten ja useamman kerran olen sysännyt sen syrjään, kun on pitänyt tarkistaa asioita ja miettiä mitä kaikkia ei-levyttäneitä bändejä tähän oikein voi ottaa mukaan. Porilaiset ystäväni ovat kommentoineet valintojani usein sanoilla ”jos sulla on tuo-ja-tuo mukana, niin sun pitää ottaa myös tämä-ja-tämä mukaan tai muuten porilaiset rokkipoliisit suuttuu.” Muutenkin on varoiteltu porilaisten fanaattisesta asenteesta joitakin bändejä kohtaan. Hassua, sillä kukaan tuntemani porilainen ystäväni ei ole tuollainen tiukkapipoin nipottaja – saa nähdä joudunko muuttamaan mielipidettäni porilaisista tämän sukupuun kommenttien myötä 😀

Niin, tässä sukupuussa on yllättävän paljon ei-levyttäneitä bändejä. Syy siihen on, että mielestäni on tärkeä osittaa, että Yö, Dingo ja monet muut eivät tulleet tyhjästä vaan niiden takana oli jo rutkasti työtä ja yritystä. Sukupuu loppuu noin 1980-luvun loppuun, muutamaa pitkäaikaista kokoonpanoa olisi tehnyt mieli jatkaa pidemmällekin, mutta varmaan parempi että kaikkien osalta loppu noin samaan aikaan ja tehdään sitten joskus 90-luvusta oma(t) sukupuu(t).

Pitkän askartelun myötä uskon että hyvin lähellä totuutta sukupuussa ollaan. Jos huomaatte virheitä, niin niistä saa – suorastaan pitää – ilmoittaa ja minä korjailen ne sukupuuhun.

Jos kaipaat tulkintaohjeita sukupuun lukemiseen, niin ne löytyvät sukupuuhakemistosta (https://www.hiljaisetlevyt.com/2021/10/08/sukupuuhakemisto/). Tuo hakemisto ei vielä kata tätä sukupuuta

Ja lopuksi: linkki helposti luettavaan PDF-tiedostoon: http://www.hiljaisetlevyt.com/wp-content/uploads/2021/11/Pori-sukupuu.pdf

Vastaa