Uutiset ja Sää

Erkki Hipponen – laulu, kitara

Kari Hipponen – kitara, laulu

Tapio Nyman – basso, laulu

Tommi Micklin – rummut

Uutiset ja Sää oli salolaisten kavereiden Erkki Hipponen, Kari Hipponen, Tapio Nyman ja Esa Leppänen syksyllä 1975 perustama bändi, jonka esikuvia olivat Dr. Feelgood, J.Geils Band, Sensational Alex Harvey Band, Suomen Talvisota 1939-40 ja Virtanen. Kesän alussa 1976 Esan tilalle rumpaliksi tuli Tommi Micklin ja kesän lopulla solistiksi liittyi Kari ”Eetu” Ruoho. Syksyllä 1976 UjaS alkoi keikkailla paikallisesti soittaen omien suosikkiensa biisejä ja bändin suosio kasvoi keikka keikalta. Eetu oli mukana toukokuulle 1977 ja tämän jälkeen kokoonpanoksi vakiintui Hipponen-Hipponen-Nyman-Micklin.

Kun loppuvuodesta 1976 punk alkoi rantautua Suomeen, yhtyeen ohjelmistoon alkoi tulla biisejä Damnediltä, Eddie and the Hot Rodsilta, Ramonesilta, Sex Pistolsilta ja Jonathan Richmanilta. Tätä ennen ohjelmistossa oli ollut jo esimerkiksi The Whon, New York Dollsin, MC 5:n ja Virtasen biisejä ja kesällä 1977 yhtye muuttui yhä punkpainotteisemmaksi. 31.7.1977 mentiin bändin Retkunperän kämpälle mukana stereokasettinauhuri ja kaksi mikrofonia ja äänitettiin demo, jolle tuli mm. Damnedin New Rose. Seuraava  demo äänitettiin samalla periaatteella 21.10.1977 ja nyt taltioitui mm. Mony Mony, Moog Konttisen sanoilla, eli Muumi Muumi. Vuonna 2016 Hiljaiset Levyt julkaisi nämä äänitykset singlenä. Bändi siis äänitti ensimmäiset biisinsä selvästi ennen Eppu Normaalia ja Pelle Miljoonaa.

Uutiset ja Säästä oli tullut kaupungin suosituin paikallinen bändi ja keikkoja alkoi olla yksi tai kaksi joka kuukausi Salossa ja sen lähiympäristössä. Salon Seudun Sanomat kirjoitti tasaisesti juttuja yhtyeestä ja 2.10.1977  julkaistu keikka-arvio alkaa sanoin: ”Ja mitä on konsertti tänä laman näivertämänä aikana ilman punk-rockia. No, tästä jo selviääkin, että illan seuraava yhtye oli Uutiset ja Sää: punkkia ja suunpieksäntää salolaisittain.” Ja maine vain kasvoi.

Kesäkuun alussa 1978 Uutiset ja Sää teki viimeisen keikan, antoi viimeisen ison haastattelun SSS:iin ja UjaS kavereineen julkaisi oman pienlehden ”Puskii”. Näiden jälkeen bändi päätti jäädä kesän yli tuumaustauolle, koska kaikista tuntui siltä, että vaikka suosio oli paikallisesti kasvanutkin melkoiseksi, niin coverbändin tie alkoi olla kuljettuna ja tavoitteet saavutettuna. Kesän lopulla syntyi UjaS, Suomisen Ollin Tempaus ja Totuuden Henki raunioista kaksi yhtyettä, Vaavi ja B-Pojat, josta myöhemmin tuli Pupukuusikko.  Bändit  alkoivat tehdä omaa materiaalia ja pääsivät niin levylle kuin pääkaupunkiin keikalle ja aika paljon pidemmällekin.

Discografia:

New Rose / Muumi Muumi (7” single; Hiljaiset Levyt HIKS-061) 2016