Uutiset ja Sää

Erkki Hipponen – laulu, kitara

Kari Hipponen – kitara, laulu

Tapio Nyman – basso, laulu

Tommi Micklin – rummut

Uutiset ja Sää oli Salolaisen kavereiden Erkki Hipponen, Kari Hipponen, Tapio Nyman ja Tommi Micklin vuoden 1976 loppupuolella perustama bändi, jonka esikuvia olivat Dr. Feelgood, Sensational Alex Harvey Band ja Virtanen. Bändi alkoi keikkailla paikallisesti soittaen omien suosikkiensa biisejä.

Kun vuonna 1977 punk alkoi rantautua Suomeen, innostuivat kaverit siitä ja yhtyeen ohjelmistoon alkoi tulla biisejä Damnediltä, Ramonesilta, Sex Pistolsilta ja Jonathan Richmanilta. Loppukesästä 1977 yhtye oli jo selkeästi punkpainotteinen. 31.7.1977 mentiin bändin Retkunperän kämpälle mukana stereokasettinauhuri ja kaksi mikrofonia ja äänitettiin demo, jolle tuli mm. New Rose. Toinen demo äänitettiin samalla periaatteella 21.10. ja nyt taltioitu mm. Mony Mony, Moog Kontisen sanoilla, eli Muumi Muumi. Vuonna 2016 Hiljaiset Levyt julkaisi nämä äänitykset singleä. Bändi siis äänitti ensimmäiset biisinsä selvästi ennen Eppu Normaalia ja Pelle Miljoona.

Salon Seudun Sanomat kirjoitti parikin isompaa juttua yhtyeestä, 2.10. julkaistu keikka-arvio alkaa sanoin: ”Ja mitä on konsertti tänä laman näivertämänä aikana ilman punk-rockia. No, tästä jo selviääkin, että illan seuraava yhtye oli Uutiset ja Sää: punkkia ja suunpieksäntää salolaisittain.”

Vuoden 1978 alkupuolella yhtyeelle selvisi, että vaikka suosio oli paikallisesti kasvanutkin melkoiseksi, ei pelkästään covereita soittamalla päästäisi pidemmälle: ei levyttämään eikä pääkaupunkiin keikoille. Yhtye hajosi, mutta varsin pian syntyi sen raunioista kaksikin yhtyettä, Vaavi ja Pupukuusikko, jotka alkoivat tehdä omaa materiaalia ja pääsivät niin levylle kuin pääkaupunkiin keikalle ja aika paljon pidemmällekin.

Discografia:

New Rose / Muumi Muumi (7” single; Hiljaiset Levyt HIKS-061) 2016