Saattohoito79

Saattohoito79 on:

Janne Tokko – laulu, kitara

Jorma Juntunen – basso, taustalaulu

Jari Rinne – rummut, taustalaulu

Jarno Ikonen – kitara

kuva: Päivi Toropainen

Kaikki Saattohoito79:n soittajat ovat pitkän linjan muusikoita, mutta näistä Janne Tokko oli pitänyt useamman vuoden taukoa kyllästyttyään totaalisesti musiikkiin. Aika teki kuitenkin tehtävänsä ja kitaralaukun sisältö alkoi jälleen kiinnostaa Jannea. Tapailtuaan nuoruutensa punk kappaleita kitaralla, syntyi palo soittaa taas bändissä.

Näin ollen vuonna 2018 Kouvola sai mittavaan bändikaartiinsa taas yhden tulokkaan. Nimi koottiin parista elementistä. Saattohoito tulee siitä, että soittajien mielestä tämän jälkeen ei enää uutta bändiä kasata, vaan tällä mennään sinne asti minne jatketaan. 79 puolestaan antaa viitteen siitä missä on bändin inspiraatio, 70-luvun lopun uudessa aallossa.

Treenit aloitettiin Suomipunkin klassikoita soittaen, mutta omiakin biisejä alkoi syntyä välittömästi. Pian oli keikkasetti kasassa ja kun huomattiin että bändin itsensä lisäksi yleisökin tuntui pitävän tästä menosta, muuttui tekeminen tavoitehakuisemmaksi. Kesällä 2021 ilmestyi LP Mitä Sä Haluut, Sitä Sä Saat!

Albumi herätti kiinnostusta Hiljaisissa Levyissä ja kun seuraavat demot olivat vielä parempia, alkoi vuonna 2022 yhteistyö, jonka ensimmäinen hedelmä oli vinyylisingle Pääoma ja valtiovalta / Urheilupuisto 13.6 (kauan sitten). Tuon singlen A-puoli on tietenkin käännös Blå Tåget klassikosta Den Ena Handen Vet Vad Den Andra Gör, jonka Ebba Grön teki tunnetuksi nimellä Staten & Kapitalet.

Nyt matka jatkuu sillä samalla asenteella, joka oli jo vuonna 1979 – pysähtyneisyys pitää potkia pois energisellä rock’n’rollilla.

Discografia:

Mitä Sä Haluut, Sitä Sä Saat! (LP; Arctic Noir Records) 2021

Pääoma ja valtiovalta / Urheilupuisto 13.6 (kauan sitten) (7”; Hiljaiset Levyt HIKS-081) 2022

Linkit:

Facebook: https://www.facebook.com/saattohoito79

Instagram: https://www.instagram.com/saattohoito79virallinen/