Room 100

Jalmari Rantala – basso

Make Virtanen – rummut

Jarmo ”Jampe” Hagelberg – kitara

Juha ”Kuide” Kuitu – laulu & kitara

Room 100 esiaste oli Glass City jossa laulajana oli Jone. Glass Cityltä löytyy yksi kappale Rare –lehden (numero 1/90) mukana tulleelta EP:ltä. Glass City aloitti toiminnan jo vuonna 1988. Jonen jättäydyttyä pois ja rumpalin vaihduttua Makeksi muutti bändi nimensä Room 100:ksi.

Levytyspuoli aloitettiin omakustanteella Returning, joka oli näppärää kitaravetoista powerpoppia. B-puolelta löytyy ehkä yllättävä Pink Floyd cover See Emily Play. Ennaxorin innoittaja puolestaan on Police, biisin nimen kun lukee takaperin, niin sehän on Roxanne.

Toinen single On the Saddle tehtiin Hiljaisille Levyille. Se on pikku hitti ja nousi sinkkulistalla TOP-40:nen. Radiohittinä se oli hiukan isompi ennen kaikkea B-puolen hienon Patti Smith coverin Dancing Barefoot asioista. Rockradion valitsi levyn viikon singleksi.

Vuosi 1993 toi pitkäsoiton Beehive, jolta löytyy punkkipoppia kuten Buzzcocksille kunniaa tekevä 15 Years Ago tai Soft Boys laina I Wanna Destroy You. Toisaalta silkkaa melodista powerpoppiakin löytyy, vaikkapa Surrender. Levylle tehtiin myös uudet versiot omakustanne sinkun biiseistä Returning ja Ennaxor.

Juuri levyn ilmestyttyä ja kun bändin piti lähteä kiertueelle Make teloi kätensä ja edessä oli yli puolen vuoden paussi. Paussin aikana sitten yhden jos toisenkin bändin jäsenen kiinnostus karisi ja vuoden 1994 aikana yhtye vain kuihtui pois.

Myöhempiä bändejä löytyy useampiakin, mutta niistä kannattaa mainita ainakin: Pojat (Make), Control (Kuide), Romantic Vision ja Kinetic (Jampe) sekä Donnerwetter (Jalmari) .

Discografia:

Returning //    See Emily Play / Ennaxor ‎(7″ single; omakustanna) 1991

On The Saddle / Dancing Barefoot ‎(7″ single; Hiljaiset Levyt HIKS-035) 1992

Beehive (CD, MC; Hiljaiset Levyt HILL-015, HIMO-015) 1993