Neva

Hannu Häkli – laulut, kitara

Niko Hildén – kitarat

Kimmo Karppinen – koskettimet

Antti Ilola – basso

Jussi Suhonen – rummut, taustalaulut

Kuva: Juhamatti Vahdersalo

Neva kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 2018, ja saman vuoden loppupuolella äänitettiin ensimmäiset demot, joiden biisit aikanaan päätyivät debyyttialbumille. Keikkailu alkoi kesällä 2019 ja samoihin aikoihin alettiin äänitellä biisejä. Ensin ilmestyi kolme hyvin erityylistä digisingleä, ”Peili”, ”Ilmalaivaan” sekä ”Vuodenajat ovat hylänneet meidät”.

Singlet saivat positiivisen vastaanoton ja desibeli.net (Mika Roth) kirjoitti niistä näin: ”NEVA onnistuu kuulostamaan samaan aikaan melankoliselle ja toiveikkaalle, mikä on suomenkielisessä musiikissa melkoinen saavutus”.

Vaikka biisien perusta on vahvasti kiinni Suomi-rockissa, niin kappaleissa on kuultavissa kaikuja Vervestä, Coldplaystä ja Kentistä. Osa kuuntelijoista on löytänyt Pink Floydiakin. .

Nevan monipuolinen debyytti Vuodenajat ovat hylänneet meidät ilmestyi tammikuussa 2020. Karjalainen (Suonna Kononen) totesi siitä: ”Nevan soinnissa esikoisellaan on uuden aallon kolinaa, Aknestikin ja moderneimmillaan Pimeyden kaltaisten kitarabändien kaikua ja kaihoa.” Levy vie kuulijansa erilaisten tunnetilojen kautta kohti eteeristä loppuaan. Kymmenen kappaleen kokonaisuuteen mahtuu kesäisiä hyvänmielen paloja, mutta myös syvempää tekstiä ja tunnelmaa. Suomenkieliset lyriikat ovat pääasiassa yhtyeen laulajan, runokirjailija Hannu Häklin käsialaa.

Monissa eri kokoonpanoissa soittanut monilahjakkuus Kusti Vuorinen vierailee kappaleessa ”Soutaja”. Vuorinen soitti kappaleeseen mm. hanuria ja djembeä.

Levyn kansikuvan on maalannut Eija Mäkelä-Häkli.

Discografia:

Vuodenajat ovat hylänneet meidät (CD; Hiljaiset Levyt HILL-061) 2020

Linkit:

https://nevayhtye.fi/
https://www.facebook.com/nevayhtye
https://www.instagram.com/nevayhtye/