Mothers Against Sex Association

M.A.S.A. on:

Ville Mäntynen (laulu)

Paulina Ahokas (viulu, laulu)

Olli Nikoskelainen (kitara)

Tommi Saha (basso)

Raimo Pesonen (rummut)

Mothers Against Sex Association, tai Masa kuten bändiä kavereiden kesken kutsutaan, syntyi Turussa 1994, kun neljä useammassa sopassa (mm. HC Andersen, Kumikristus, Mahtavat Lämpöpussit, Odessa Portaat, Psychoplasma, Shoplifters, jne.) keitettyä kaveria havaitsivat omalle hyvinvoinnilleen välttämättömäksi uuden bändin perustamisen.

Yhtyeen alkuperäinen tavoite oli ”tuottaa jonkinlaista meteliä”, mutta treenien myötä, ja hiukan myöhemmin muutaman henkilöstövaihdoksen siivittämänä, bändin linja eli ja etsi omaa uomaansa. Kun lopulta Tommi Saha tuli bassoon ja toi mukanaan lisää rosoisuutta soundiin, sekä Paulina Ahokas laajensi viulullaan ja äänellään yhtyeen värikarttaa, oli lopullinen linja löytynyt Shut up and Look Stupid levyn ilmestymisen jälkeen.

Muutamia hauskoja hyppäyksiä normaalista sähköisestä kitaraväännöstä yhtye on tehnyt: Down By The Laituri -festivaaleilla 1997 yhtye esiintyi 12 hengen kokoonpanolla (mukana mm. Ilpo Panasonicista ja Teho Ismo Alangon bändistä) ja esitti puolituntisen jungle-industrial-noise teoksen One Second. Syksyllä 1997 M.A.S.A. teki monien ällistykseksi biiseistään akustisen setin, jota on tarkoitus jatkossakin esittää silloin tällöin.

Yhtyeen kolmas tuotos (ennen jo mainittua Shut up and Look Stupid ilmestyi Estonian Karoke EP), ja samalla ensimmäinen Hiljaisille Levyille, on single Pause / I’ll be Your Sister. Levy on oiva tallenne siitä, mistä Masassa oikein on kyse. Pause on vahvalla rytmillä varustettu hypnoottisesti eteenpäin kulkeva namupala, jonka yrmäkkäseen soundiin Paulinan viulu tuo ihastuttavan lisänsä. B-puoli on yhtyeen näkemys Mötorheadin alkupään vähemmän tunnetusta klassikosta, jossa raivokkuus yhdistyy määrätietoisesti eteenpäin vyöryvään äänivalliin, joka musertaa kuulijan syleilyynsä.

Discografia:

Estonian Karaoke ‎(7″; Crawfish Recordings FISH-004) 1996
Shut Up And Look Stupid ‎(CD-EP; Crawfish Recordings FISH-007) 1997
Pause / I’ll Be Your Sister ‎(7″; Hiljaiset Levyt HIKS-047) 1998

Linkit:

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mothers_Against_Sex_Association