Mahtavat Lämpöpussit

Salomies (kitara, laulu)

Palviainen (basso)

Lahtinen (kitara)

Pesonen / Salminen (rummut)

Bändin nimi tuli Tahko Pihkalan ällistyttävästä keksinnöstä, jolla hiihtäjä saattoi pitää sormensa lämpinä porkkia puristaessaan. Bändi luonnehti itseään tahattomiksi undergroundin kuninkaiksi ja flegmaattisen sekä apaattishenkisen punkin lipunkantajia – huomenna, sillä tänään ei jakseta lähteä lippua kantamaan. Tekstien ilmaisumuoto oli satiirinen, parodinen ja itseironinen, muttei vailla sanomaa – vähäsanainen Tanssi sisältää sekin tiukan kannanoton kunhan sen vain löytää. Toteutuksesta uhkui 77-henki ja nihilistinen, mutta loistava soundinäkemys.

Lämpöpussien historia juontaa aina vuoteen 1986 asti, jolloin Salomies, jolla oli kitara, lauluääni ja pelottava määrä biisejä, tapasi Palviaisen, jolla oli basso ja lauluääni (ei tosin bassolauluääni). Turusta löytyi rummuttava Pesonen ja hetken päästä myös toinen kitaristi Lahtinen. Tällä kokoonpanolla yhtye keikkaili muutaman ja aikanaan päätyi tekemään Hiljaisille Levyille pikkuklassikoksi ja -hitiksi muodostuneen singlen Jeesus Käski Mut Parturiin.

Hämmentävän pohjoiseen suuntautuneen keikkamatkan ja sen lukuisten sattumien jälkeen yhtye oli kriisissä. Kriisin lopputuloksena voimakaksikko Salomies ja Palviainen päättivät jatkaa uudella kokoonpanolla, joka koostui duon trioksi täydentävästä Salmisesta.

Biisejä oli kertynyt hyvä, nippu joista valittiin tukku Tahkotaan CD:lle. Tuottajan pallilla hääräili Jones -yhteyksistä tuttu Eero etunimeä kantava mies. Mini-CD ei mennyt kuitenkaan niin hyvin läpi kuin seiskatuumainen ja bändi hajosi pian levyn ilmestymisen jälkeen

Discografia:

Jeesus Käski Mut Parturiin // Napalmia / Necrofiliaa (7” single; Hiljaiset Levyt HIKS-042) 1993

Tahkotaan (mini-CD; Hiljaiset Levyt HILL-024) 1995