Lowdown Shakin’ Chills

Tumppi Kuoppala (laulu) 85-94

P-P Kotila (kitara) 85-94

Riku Jäderholm (kitara) 86-91

Jari Mäntylä (basso) 85-91

Toni Haimi (kitara) 91-94

Ville Syrjä (basso) 91-94

Jan Nylund (rummut) 91-94

Tuomo Luhtanen (rummut) 89-90

Tero Uusinoka (rummut) 85-89

Jarkko Jokelainen (rummut) 93-94

Lowdown Shakin’ Chills perusteen alun alkujaan Vammallassa koulun joululoman aikana, kun kaverit saivat soittimet lainaan. Nimi napattiin Nomadsin ekalta mini-LP:ltä ja alkuperäinen linja oli tiukkaa garagerockia, jonka mottona oli että kitarakin on lyömäsoitin. Homma saatiin reilussa vuodessa niin vahvalle pohjalle, että tehtiin omakustanne kasetti, jolla irtosi kiinnitys Hiljaisille Levyille.

Pieniä miehistön vaihdoksia oli muutamia, ja bändin kovan ytimen toinen puoli Toni Haimi tuli mukaan remmiin vasta ennen ensimmäisen pitkäsoiton äänittämistä. Toinen voimakaksin osapuoli on tietenkin Pankku Kotila. Toni myötä linja siirtyi askeleen glamrockin suuntaan, mutta katurock-elementit olivat edelleen vahvasti läsnä musiikissa.

Ennen toista pitkäsoittoa rumpupallille istahti reiluksi vuodeksi Jarkko Jokelainen (ex- God’s Lonely Men). Jarkon pesti loppui aikanaan kun mies lähti vuodeksi jenkkeihin toimittajaksi. Toinen levy oli sävyiltään ensimmäistä värikkäämpi ja yhtye alkoi sen myötä saada nimeä. LSC kävi mm. soittamassa Berlin Indipendence Days:issä, sekä muitakin keikkoja Saksassa. Myös ulkolaiset levy-yhtiöt osoittivat pientä kiinnostusta yhtyettä kohtaan ja esimerkiksi sekä Hollywood Records, että MCA jenkeistä pyysivät materiaali kuultavakseen.

Homma kuitenkin kehittyi varsin hitaasti ja Jarkon lähtö laittoi yhtyeen melkein telakalle. Jansku tuli kuitenkin takaisin bändiin, mutta ote oli jotenkin katoamassa. Lopullinen niitti oli Janskun kuolema 8.11.1995, sen jälkeen kenelläkään ei ollut haluja jatkaa. Toni muutti Lontooseen ja loi musiikillista uraa mm. All About Evessä ja Soho Dollsissa nimellä Toni Sailor.

Discografia:

Sweat Smells Good (omakustanne; 3 biisin kasetti-EP) 1989

Everything EP (7” EP; Hiljaiset Levyt HIKS-017) 1990

She-Devils / I Tried (7” single; Hiljaiset Levyt HIKS-029) 1991

Up My Spine (CD, MC; Hiljaiset Levyt HILL-012, HIMO-012) 1992

Kiss and Spit (CD-EP; Hiljaiset Levyt HICKS-041) 1994

Sex is Boring (CD, MC; Hiljaiset Levyt HILL-017, HIMO-017) 1994

Linkit:

Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lowdown_Shakin’_Chills

Toni Haimi Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Toni_Haimi

Jarkko Jokelainen Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jarkko_Jokelainen