LATAUSLINKIT THE VAPORS: CRAZY / TOGETHER VINYYLISINGLEEN

Bändit: The Vapors

Levy: Crazy / Together

Levy-yhtiö: Hiljaiset Levyt

Koodi: HIKS-088

Formaatti: 7”

EAN: 6420610773158

Julkaisupäivä: 1.3.2024

Alla latauslinkit kahteen biisin 24-bittisinä digitaaliversioina.

Jos linkin klikkaaminen vain soittaa kappaleen, voit ladata kappaleet myös käyttäen hiiren oikeaa nappia (valinta ”Tallenna kohde levylle”).

Crazy – ISRC: FIHNA2310001

Together (single version) – ISRC: FIHNA2310002


The Vaporsin nopea nousu Britti uuden aallon kärkeen alkoi, kun The Jamin Bruce Foxton näki yhtyeen keikalla ja innostui yhtyeestä. Hän sai puhuttua muun yhtyeen mukaan, sekä vielä isä Wellerin; John oli The Jamin manageri. Näin Vapors pääsi ensin The Jamin lämppäriksi ja Johna Weller sai neuvoteltua sille levytyssopimuksen Untied Artistsilta.

Toinen single Turning Japanese oli iso hitti ympäri maailmaa. Briteissä se nousi sijalle 3, mutta oli ykköshitti Australiassa. Sitä seurasi hieno New Clear Days albumi. Mutta sitten alkoi alamäki. United Artists myytiin EMI:lle ja henkilöt, jotka olivat ottaneet Vaporsin levy-yhtiölle lähtivät. Levy-yhtiön tuki väheni ja toinen albumi Magnets tehtiin liian pian. Sen myynti jäi vaisuksi ja levy-yhtiö veti piuhat irti. Bändi biisintekijä ja laulaja Dave Fenton veti tästä johtopäätökset ja hajotti bändin.

Musiikin parissa jäsenistä jatkoi vain basisti Steve Smith. Tai no tavallaan myös Dave Fenton, josta tuli musikkojenliiton lakimies, ja Howard Smith, joka perusti levykaupan. Kitaristi Edward Bazalgette alkoi ohjata BBC TV-sarjoja, kuten Doctor Who.

Vuonna 2016 Steve Smithin the Shakespearos oli soittamassa hyväntekeväisyys-tapahtumassa ja hän pyysi Davea ja Ediä tulemaan mukaan lavalle Turning Japanese biisin aikana. Tästä alkoi kypsyttely, että bändin voisi koota uudestaan. Howard, ei kuitenkaan ehtinyt, joten uudeksi rumpaliksi tuli Michael Bowes (rummut) ja kolmanteen kitaraan tarttui Daven poika Dan.

2020 julkaistiin kolmas albumi Together, 39 (!!!) vuotta edellisen levyn jälkeen – tämä lähentelee varmaan maailmaennätystä levyjen välisenä aikana. Ja nyt Hiljaiset Levyt julkaisee singlen Crazy / Together. Single jatkaa bändin tuttua linjaa, missä tarttuvaan powerpopvoittoiseen uuteen aaltoon yhdistyvät tarttuvat riffit ja Dave Fentonin omintakeinen laulu. Crazyn tarttuva kitarariffi tuo kovasti mieleen Steve Jonesin parhaat biisit. The Vapors on tehnyt vakuuttavan paluun.