Latauslinkit Nuorisonpalatsin CD:hen Peura

Bändi: Nuorisonpalatsi

Levy: Peura

Levy-yhtiö: Hiljaiset Levyt

Koodi: HILL-075

Formaatti: CD

EAN: 64 2061 0770 98 0

Julkaisupäivä: 19.8.2022

Alla latauslinkit kahteen biisin digitaaliversioina.

Jos linkin klikkaaminen vain soittaa kappaleen, voit ladata kappaleet myös käyttäen hiiren oikeaa nappia (valinta ”Tallenna kohde levylle”).

Kone joka kulkee  – ISRC: FIHNA2200033

Ottakaa mut kyytiin  – ISRC: FIHNA2200035

KANSI

Nuorisopalatsi on:

Kari Smolander, kitara ja laulu (040 54 63 493, kari.smolander@gmail.com)

Mika Remes, basso ja laulu (040 830 1823, mika.remes@comidacom.fi)

JP Rainio, rummut ja laulu (050 54 30 354, jprainio@gmail.com)

Oli pimeä ja talvinen ilta. Auto kiisi hiljaisella valtatiellä jossain Mikkelin ja Lappeenrannan välillä. Yhtäkkiä auton ajovaloihin ilmestyi peura. Se näytti jo juoksevan tien poikki, mutta auto tömähti rajusti.  Peura osui aivan auton etunurkkaan.

”Jumalauta jätkät, törmäsin matkalla peuraan”, sopersi basisti perille päästyään. Nuorisopalatsin soittajat katsoivat toisiaan. ”Peura” olisi tekeillä olevan kolmannen levyn nimi.

Peuran kohtalosta ei ole tarkempaa tietoa. Se katosi öiseen metsään. Poliisi lupasi laittaa metsämiehet selvittämään peuran kohtaloa. Levy saatiin äänitettyä. Autoon tehtiin iso remontti.

”Peura” jatkaa Nuorisopalatsin kahdelta aiemmalta täyspitkältä levyltä tuttua vahvaa melodista linjaa. Ennen kaikkea levy on musiikkia rokkitriolta. Musiikin juuret ovat soittajien nuoruudessa, soundit ja sovitukset tätä päivää. Biisintekijät Smolander ja Remes suhtautuvat ääneen samoista lähtökohdista: melodiat virtaavat ja soinnut etenevät. Biiseistä kuuluu eletty elämä uudesta aallosta moderniin tanssibeatiin.

Sanoitukset ovat osin henkilökohtaisia, osin ne kertovat tästä päivästä, sodasta ja ahdistuksesta. Avainbiisi ”Kone joka kulkee” kertoo harhaisesta uskomuksesta että pystymme ohjelmoimaan elämämme, hallitsemaan maailmaa ja rakentamaan tulevaisuutemme niin kuin haluamme. Toinen avainbiiseistä, ”Ottakaa mut kyytiin” on funkahtava tanssibiisi, joka kertoo sodasta pakenemisesta, vaan eihän siinä hyvin käy. Muutkin biisit ovat hyviä.

Lisätietoja:

https://nuorisopalatsi.net
Facebook: nuorisopalatsi