Eddie & the Hot Rods

Ian ’Dispter’ Dean – laulu

Mic Stoner – basso

Simon Bowley – rummut

Richard Holgarth – kitara

Pieni Lontoon lähistöllä oleva Southend-on-Sea oli monen tärkeän pubrockbändi kotipaikka: Mickey Jupp, Dr Feelgood, Mickey Jupp, the Kursaal Flyers ja niin myös Eddie and the Hot Rods. Se perustettiin vuonna 1975 ja sain pian mainetta erittäin energisenä r’n’b-yhtyeenä. Island kiinnitti yhtyeen ja se ehti tehdä useamman pikkulevyn, ennen ensi-LP:tä Teenage Depression. Se ilmestyi lokakuussa 1976 ja yhtye oli aistinut nousevan punkin ja vienyt musiikkiaan siihen suuntaan. Useat pitävät Teenage Depressionia Britannian ensimmäisenä punkalbumina.

Seuraavana vuonna ilmestynyt albumi Life on the Line ja ennen kaikkea sen TOP-10 hitti Do Anything You Wanna Do nostivat yhtyeen hetkeksi aivan punkin eturiviin. Vuonna 1979 ilmestynyt Thriller oli vielä listamenestys, mutta vuoden 1981 Fish ’n’ Chips, tuntui auttamattomasti olevan aikaansa jäljessä ja yhtye hajosi. Taukoa ei kuitenkaan kestänyt kuin kolme vuotta ja vuonna 1984 Barrie Masters kokosi uuden Eddie and the Hot Rodsin. One Story Town mini-LP:n jälkeen mentiin taas telakalle.

1992 yhtye koottiin taas ja siitä eteenpäin se on keikkaillut suht säännöllisesti ja uusi albumejakin on tehty silloin tällöin: Gasoline Days (1996), Better Late than Never (2005) ja Been There, Done That… (2006). Lisäksi useat kokoelma- ja livelevyt ovat pitänet bändiä esillä. Masterin kunto alkoi heiketä ja yhteen piti tehdä viimeinen iso Euroopan kiertue 2019, mutta se peruttiin Masterin terveyden takia. Barrie Masters kuoli lokakuussa 2019.

Masteris kuolema näytti olevan yhtyeen loppu. Yhtyeen jäsenet, jotka tuolloin olivat soittaneet yli 20 vuotta yhdessä ja olivat pitkäikäisin Hot Rods kokoonpano Barrien taustalla, järjestivät muistokonsertin. Sen myötä syntyi ajatus jatkaa yhtyeen tarinaa. Miehistä tuntui, että heillä oli vielä annettavaa ja samalla he kokivat tärkeäksi jatkaa traditiota, johon olivat niin pitkään kuuluneet.

Kokoonpanoa rukattiin hiukan: Dispter laulajaksi ja nelikielisen varteen tuli ex-Chords mies Mic Stoner. Uusi kokoonpano ei yritä olla ”vanha” Eddie & The Hot Rods, vaan jatkaa sen hengessä tehden kunniaa Barrielle. Uusi single Guardians of the Legacy kertoo juuri siitä kuinka Hot Rods fanit rohkaisivat yhtyettä jatkamaan ja pitämään hengissä yhden Ison-Britannian tärkeimmän pubrock / punkrock -yhtyeistä perintöä. Singlen B-puolelta löytyy demoversio kappaleesta Secret Smile. Yhtye suunnittelee julkaisevansa loppuvuodesta uuden albumin, jolta tätä biisiä ei löydy.

Valikoitu albumi discografia:

Teenage Depression (1976)

Life on the Line (1977)

Thriller (1979)

Fish ’n’ Chips (1981)

Gasoline Days (1996)

Better Late than Never (2005)

Been There, Done That… (2006)

ja Hiljaisille single: Guardians Of The Legacy / Secret Smile (Hiljaiset Levyt HIKS-083) 2022

Linkit:

Viralliset kotisivut: https://www.eddieandthehotrods.com/

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_and_the_Hot_Rods

Facebook: https://www.facebook.com/TheHotRods/