Edweena Banger / Ed Banger & the Nosebleeds

Ed Banger & the Nosebleeds on:

Edweena Banger – laulu, kitara

Stephen Wilson – basso, taustalaulu

Brian Grantham – rummut, taustalaulu

Ed Banger oli Manchesterin punkscene perushahmoja. Aloitti Slaughter and the Dogsin roudarina ja oli paikalla kun Mancherester sai punkherätyksen Sex Pistolsin keikalla Lesser Free Trade Hallissa 20.7.1976. Sitten pitikin jo olemassa ollut Wild Ram -yhtye muuttaa punkbändiksi Ed Banger & the Nosebleeds. Se teki klassikkosinglen Ain’t Bin To No Music School. Nosebleedsistä erottuaan hän aloitti soolouran. Nosebeedsin seuraava lyhytaikainen laulaja oli muuten Smithsissä myöhemmin tunnetuksi tullut Morrissey.

1979-80 Ed liittyi Slaughter & the Dogsin ja lauloi Slaughterin albumilla Bites Back, sekä kahdella seuraavalla singlellä (I’m the One ja East Side of Town). Näiden jälkeen oli hiljaisempi kausi, jonka katkaisi 1990-luvulla Sound of the Baskerville -projekti, joka uuden materiaalin lisäksi sisälsi vanhoja Nosebleeds ja Slaughter & the Dogs aikaisia biisejä.

2000-luvulla koitti uusi nousu. 2005 ilmesty dokumenttielokuva The Rise And Fall Of The Nosebleeds – Punk Rediscovered ja sen myötä Edin ura sai uutta potkua. Tässä vaiheessa hän oli löytänyt sekusaalisen identiteettinsä transnaisena ja oli nyt Edweena Banger.

Ensimmäistä Edwina’s Rockschool glamrock-yhtyettä seurasi Edwina’s Party, joka teki kaksi albumia Transistor Pop ja Transistor Rock. Vuonna 2013 Ed Banger & the Nosebleeds laitettiin uudestaan kasaan ja se alkoi toimi Edweenan sooloprojektien ohessa. Uusi Nosbleeds albumi Kicking Off ilmestyi saman vuonna. Sitä seurasi Annihilation single vuonna 2017 ja Revolution X ‎albumi vuonna 2022. Soolo puolella Edweenalta on ilmestynyt kaksi albumia Diamond Rocks ja Diamonds on Tenth Avenue.

Nyt Hiljaiset Levyt esittelee Edweenan molemmat puolet vinyylisinglellä, jolla on toisella puolella uutta Nosebleeds materiaalia (Riding the Whirlwind) ja toisella soolobiisi, jolla Edweena soittaa itse kaikki insturmentit (Be Who You Wanna Be).

Louder Than War määrittelee Edweenan musiikin näin: ”trashy pop/rock glam punk style of the New York Dolls/Johnny Thunders … It’s stripped back in places and full on rock and roll in others but whatever they are doing, it’s catchy riffs, a solid and tight rhythm section, clean singing and never out stays its welcome.”

Linkit:

WWW: https://edweenabanger.com/

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Nosebleeds

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063301773520