Attila the Stockbroker

John Baine innostui punkista Clashin myötä ennen kaikkea sen poliittisen puolen takia. Hän aloitti basistina Brightonilaisissa punkbändeissä English Disease ja Brighton Riot Squad. Näiden jälkeen hän siirtyi soolouralle ja teki ensimmäisen keikkansa Attila the Stockbroker nimellä syyskuussa 1980. Attilalle ominaista on vahva panostus teksteihin, onhan hän myös runoilija. Vihainen nuori mies kiinnitti BBC:n radiolegendan John Peelin huomion ja Attila pääsi äänittämään ensimmäisen Peel Session vuonna 1982. Pian sen jälkeen hän sai levytyssopimuksen Cherry Redin kanssa.

Ensimmäinen LP, Ranting At The Nation, ilmestyi 1993 ja se oli kriitikkomenestys. Siitä eteenpäin levyjä on ilmestynyt tasaiseen tahtiin. Muukaan mahtuu muutama erikoisempikin tapaus, kuten John Otwayn kanssa yhdessä tehty surrealistinen rockoopera Cheryl. Ennen kaikkea Attila tunnetaan ahkera keikkailijana ja hän on esimerkiksi esiintynyt jokaisella Glastonbury Festivaalilla vuodesta 1983 lähtien.

Merkittävä laajennus uraan tuli vuonna 1994, kun Attila the Stockbroker perusti Barnstormer yhtyeen. Barnstormer yhdistelee musiikissaan punkkia ja keskiaikaista musiikkia hyödyntäen elävästi myös tuon aikakauden soittimia, ennen kaikkea puupuhaltimia. Barnstormerin kanssa Attila on tehnyt kuusi albumia, mutta jatkanut samaan aikaan myös sooloesiintymisiä ja soolo levyjen tekemistä.

Levyjä miehen katalogiin on kertynyt yli 40. Punk-konserttien kiivain kansankiihottaja tunnetaan väkevien levytysten lisäksi runoilijana, joka on julkaissut runokokoelmia kahdeksan kirjan verran. Sanankäytön ohessa miehellä on hallussa myös vetovoimaisten melodioiden taito. Keikkoja on vuoden 1980 jälkeen kertynyt yli 3300 esiintymistä kaikkiaan 25 maassa.

Attilan 40-vuotisen taiteilija uran kunniaksi Hiljaiset levyt julkaisee Attilan itsensä kokoaman Heart on my Sleeve juhlakokoelman, joka kattaa koko hänen uransa.

Barnstormer

Linkit

Kotisivut

Facebook

Wikipedia